·      SD vill tillsammans med Alliansen återinföra stupstocken i sjukförsäkringen.

·      SD har tillsammans med Alliansen röstat nej till resurser för arbetsmiljöforskning, förebyggande arbetsmiljöarbete och fler arbetsmiljöinspektörer.

·      SD är emot en skärpning av regelverket för tidsbegränsade anställningar.

·      SD vill införa lärlingssystem och anser att politikerna skall sätta minimilönerna för dessa lärlingar vilket innebär att man vill frångå den svenska modellen där arbetsmarknadens parter förhandlar om lönerna.

·      SD anser att vid offentliga upphandlingar är det prislappen som avgör, oavsett om de anställda arbetar för låga löner och urusla villkor. Det innebär lönedumpning och att man kan utnyttja utländsk arbetskraft för en billig penning i stället för inhemsk arbetskraft med kollektivavtal.

·      SD vill tillsammans med Alliansen luckra upp anställningstryggheten vilket innebär att arbetsgivaren får lättare att säga upp anställda.

Den 9 september är det val och som arbetare finns det bara ett alternativ att välja på och det är Vänsterpartiet. Vänsterpartiet är en garant för schysta villkor på arbetsmarknaden och ett sjukförsäkringssystem som fungerar.