Under lördagen kommer mellan 30 och 3 000 nazister från NMR, Nordiska motståndsrörelsen, samlas utanför Ica Supermarket Kungsholmstorg i Stockholm, för att marschera genom stadsdelen Kungsholmen.

Efter nazistmarschen i Boden: ”Det var mer obehagligt än jag trott”

Reportage

Tanken är att affären ska hålla öppet som vanligt, men skyddsombudet Patricio Correa Puebla, som själv kommer jobba under demonstrationen, säger att butiken är redo att stänga om det blir våldsamt.

– Det kommer vara många poliser på plats och vi kommer ha kontakt med dem. Om de säger åt oss att stänga så kommer vi att göra det. Men eftersom det kommer vara så många poliser på plats så tror vi inte att det kommer bli våldsamt. Personalen är inte orolig, säger han.

Handlaren Rickard Lindholm säger till tidningen Fri Köpenskap att han har varit i tät kontakt med Icas säkerhetstjänst, att en kraftig polisbevakning väntas utanför butiken, men att de är beredda på att stänga om det behövs.