Den avlidna mannen var en kund som brukade handla i butiken. Klas Modd, skyddsombud, blev vittne till händelsen.
– Jag såg honom ligga där så det är jobbigt. Vi hjälpte honom och försökte hålla undan kunder så att räddningspersonalen skulle ha fri passage.

Det var vid klockan åtta på morgonen som kunden hittades skadad. Polisen har satt upp avspärrningar och butiken håller i nuläget stängt. Polisen utreder händelsen som mord alternativt dråp. Anhöriga till mannen är underrättade.

Butiksmordet i Rosengård: Vi är ständigt utsatta här

Nyheter

Personalen har samlats under dagen.
– Vi har suttit och pratat länge om det som hänt. Vi har fått stöd och hjälp av varandra och Icas kriscenter är också inblandat, säger Klas Modd.

De anställda som vill har fått gå hem och personalen ska ha en samling senare under dagen. Först när polisen häver avstängningarna kan butiken bestämma när de vill öppna igen.

Uppdatering 21/12: Polisen avskriver mordmisstankar

Efter att rättsläkare och tekniker blivit klara med sina undersökningar misstänker inte längre polisen att det handlar om ett mord.

På sin hemsida skriver polisen att rättsläkaren kommit fram till att skadorna ej har åstadkommits av någon utomstående. Därför lägger de ner förundersökningen eftersom gärningen inte bedöms som ett brott. Anhöriga har fått information.