Enligt Clas Ohlson berörs mellan 150-200 personer på distributionscentralen och på huvudkontoret i Insjön. Det motsvarar ungefär en femtedel av personalen i Insjön.

Huvudskälet till omorganiseringen är att man vill skapa en mer ”effektiv och flexibel organisation med rätt kompetensmix” för att möta digitalisering och ändrade kundbeteenden.

– Vi måste rusta oss för den omvärld vi ser i dag. Det handlar om digitalisering såklart, men även om automation på lagersidan, säger Niklas Carlsson, kommunikationschef på Clas Ohlson och fortsätter:

– Vi tittar nu på olika alternativ inför förhandlingarna med facken. Det kan vara övertalighet, outsourcing, omplaceringar eller andra åtgärder.

David Edin, klubbordförande på Clas Ohlsons distributionslager i Insjön.

Hyvling inte aktuellt

Enligt David Edin, lagerklubbens ordförande i Insjön, ska det röra sig om max 100 personer som kan påverkas på lagret. Samtidigt är han noga med att påpeka att klubben ännu inte fått någon förhandlingsframställan.

Det vi var mest oroliga för innan var hyvling, men enligt vd:n ska det inte ske någon sådan. Där hoppas vi att hon håller vad hon lovat

– Vår förhoppning från styrelsen är att ingen tillsvidareanställd ska behöva gå. Det vi var mest oroliga för innan var hyvling, men enligt vd:n ska det inte ske någon sådan. Där hoppas vi att hon håller vad hon lovat, säger David Edin till Handelsnytt.

Ska spara 200-250 miljoner

Reaktionen bland personalen beskriver han som dämpad. I dagsläget har det mest handlat om att få ut informationen.

– Det är ingen hemlighet att det har funnits sparkrav på 200 – 250 miljoner. Det som är det nya är att vi har fått en siffra att förhålla oss till, säger David Edin.

Enligt Clas Ohlson kommer förhandlingarna att inledas de kommande veckorna. Processen väntas vara helt klar inom ett år.