Varför bildade ni fackklubb?
– Vi hade funderat ett tag men det blev inte riktigt av att vi drog i gång. Så gick jag och en tjej till grundutbildningen på Handels och blev pepp. Det är både kul och bra att kunna påverka sitt arbete. Det ska bli kul! Ingen i klubben har någon facklig erfarenhet sedan tidigare.

Lisa Frid, klubbordförande Willys Västhaga.

Vad händer nu?
– Vi har fortfarande mycket kvar att lära och så behöver vi ta reda på vad våra medlemmar vill att vi ska driva. Ombudsmannen på avdelningen som hjälpt oss att komma i gång kommer att vara med på våra förhandlingar i början och vi kommer att kunna följa med henne på förhandlingar för att lära oss.

Så ingen särskild fråga ni ska börja med…?
– Det beror på medlemmarna.

Du blev vald till ordförande, några tankar kring varför?
– Det var det mest naturliga eftersom jag hade den mesta kontakten med Handelsavdelningen och var den som styrde upp bildandet av klubben. Men jag är också lugn och kan lyssna. Stabil.

Någon respons från chefen?
– Vår arbetsgivare tycker att det är jättebra att vi har bildat klubb!

Har du tips till andra som funderar?
– Sluta fundera! Prata med några som du också tror är intresserade. Vänd er sedan till Handelsavdelningen. Vi har fått jättemycket pepp och stöd från vår. Man behöver inte kunnat allt med en gång. Man lär sig.