Handels har inte hunnit få mycket mer information än vad som framgått i media när det gäller Coops köp av Netto. Men att affären sägs vara en utökning av Coops verksamhet ser Linda Palmetzhofer, Handels 1:e vice ordförande, som positivt. Särskilt eftersom både Coop och Netto har tunga år bakom sig.

– På så sätt känns det ju bra att det inte är ett uppköp för att lägga ner, utan för att utöka, säger hon.

Sedan finns det en risk att butiker läggs ned ändå, eftersom den nya ägaren oftast ser över sina butikslägen.

– De kommer nog inte ha två Coop-butiker bredvid varandra. Förhoppningen är ju ändå att man väljer att göra något med befintliga butiker och att personalen följer med, säger Linda Palmetzhofer.

Mer osäkert om framtiden för Nettos lager

Vad som händer med Nettos lager i Falkenberg och Linköping är ännu svårare att sia om.

– Det känns som att när man gör en sån här stor förändring bör man väl se över hela sin logistiklösning och hur man kan lösa det på bästa sätt.

Enligt Linda Palmetzhofer har Handels en bra facklig struktur inom Coop och hon känner sig bekväm med att facket kommer att ha inflytande i det som sker härnäst.

– Det finns alla möjligheter för oss att vara med och påverka. Det som är viktigast nu är att se till att personal verkligen får följa med in i det nya bolaget och att allting sköts på rätt sätt, säger hon.