Lagerarbetarna har en egen avatar, en spelfigur, som de kan uppdatera med olika tillbehör. Den som är väldigt snabb på att plocka order kan få en blixt, den som delar med sig av kunskap till kollegorna kan få ett hjärta.

På truckskärmarna kan de se sin egen avatar och hur ens lag ligger till, men inte andras enskilda prestationer. 

Daniel Berglind.

– Ett återkommande problem på många arbetsplatser är att anställda önskar mer feedback. Vad har jag gjort idag egentligen? Är det något jag ska vara stolt över? Nu kan de samla poäng och se hur långt de kommit i jobbet under dagen och vilken kvalitet det håller. Det är ett sätt att göra ett monotont lagerjobb lite roligare, säger Daniel Berglind, chef för bemanning på Aditro. 

Från lagergolv till ledning

Många företag lägger ut lagerverksamheten på entreprenad och Aditro tar hand om flera handelsföretags lagerhantering. Men de anställda hör inte till Handels organisationsområde. 

Aditro har 1 200 anställda. Projektet startade i januari på ett lager i Jönköping där tio personer fick testa spelet och målet är att få ut det i hela organisationen, från golvet till ledningen. 

Så här kan det se ut i spelet.

–De anställda tycker att det är roligt att vi satsar på det här och att de får vara med och utveckla spelet och komma med åsikter. 

Bygger gaminglounge

I satsningen har man också byggt en gaminglounge på lagret där anställda kan spela olika spel på raster eller efter jobbet. 

– Vi vill skapa en kultur där alla är involverade i bolaget. På lager är det ofta så att man får sina ordrar och kör sin grej och på sin höjd äter lunch ihop. Många associerar logistik med pallar, truckar och fyrkantiga hus. Men det är också mycket it-baserat och vi vill locka den typen av personer till företaget.