2015 hoppade 19 missnöjda JC-handlare av modekedjan för att i stället samla sina butiker under märket Jeansbolaget. Medan JC har gått i konkurs och uppemot 250 anställda mist jobbet, ångar Jeansbolaget på. Inom kort kommer kedjan att finnas på 31 platser, när tre butiker slår upp i JC:s gamla lokaler i Alingsås, Västerås och Mora.

Den sistnämnda kommer att drivas av den tidigare butikschefen Sandra Hammarstrand.

– När jag fick möjligheten kändes det självklart. Jag har jobbat i JC i alla år i stort sett och min pappa har drivit butiken som franchise innan jag flyttade upp, säger hon.

Tanken är att butiken ska öppna i oktober. Huruvida Sandra Hammarstrand kommer att anställa personal som jobbade i JC-butiken innan konkursen är för tidigt att säga.

– Det är mycket fix och trix med de närmaste som får hjälpa till lite och måla nu. Så det är lite sånt att rodda med innan jag tar den biten, säger hon.

Vi har en ambition att vara rikstäckande

Lars Bergman, styrelseordförande i Jeansbolaget

Lars Bergman som är styrelseordförande i Jeansbolaget säger att fler butiker kommer att öppna i JC:s gamla lokaler. Eftersom butikerna drivs av egna handlare hänger det på lokala initiativ.

– Vi har en ambition att vara rikstäckande och tycker då att vi egentligen skulle kunna vara etablerade i varje medelstor stad. Men vi är noga med att vi får in rätt personer med rätt engagemang, inställning och attityd, säger Lars Bergman.

Om man vill sälja den typ av kläder som funnits på JC, kommer det då att finnas möjligheter till jobb i framtiden?

– Absolut.