För ett och halvt år sedan fick ni 25 000 kronor av Handels för att bygga ett arbetsplatsbibliotek. Vad hände, blev det någon bibbla?

– Absolut. Vi köpte in böcker, retro tv-spel och hyllor och satte upp fyra minibibliotek på lagret. Det har blivit populärt, särskilt tv-spelen. De är utlånade hela tiden.

Beer brewing & bastards – Herman Hednings brutalkompletta seriebok om öl är en favorit på arbetsplatsbiblioteket menar Johan Lindahl.

Varför fyra stycken?

– De står i matsalarna på de olika enheterna. Verksamheten här är ganska utspridd så vi tänkte att det är bättre att biblioteken hamnar närmare personalen så att de används.

Vad läses det mest av då?

– Det vet jag faktiskt inte. Vi håller inte koll så. Men vi har alla möjliga böcker, mycket deckare. Den mest speciella är nog en bok om att brygga sin egen öl. Folk gillar öl och whiskey här, haha.

Läslust och nostalgi när Retlog bygger bibbla

Nyheter

Berätta om processen och hur ni fick tag i böckerna!

– Vi köpte allt på Akademibokhandeln. Vi ville ha böcker som folk läser och kände att vi inte hade den kompetensen själva. När vi kontaktade personalen och förklarade målgruppen blev de jätteengagerade. De mejlade sen en lista på 50-60 olika böcker. Sen tog vi beslutet på ett styrelsemöte och köpte in dem.

– Utöver det har vi fått en massa böcker skänkta till oss, bland annat från vår ombudsman som gett en hel drös med ljudböcker som hon lyssnat på när hon kört bil.

Har ni några planer på att bygga ut biblioteken?

– Ja, vi har faktiskt några tusenlappar över från stipendiet. Jag tror det kommer att satsas på brädspel. Risk och sånt.

* Biltema Logistics hette tidigare Retlog.