I juni 2018 lanserade Handelsnytt sin nya sajt. Sedan dess har trafiken sakta men säkert gått upp. När 2019 nu summeras står det klart att Handelsnytt för första gången når över en miljon sidvisningar på ett år – och det med råge. Totalt hade sajten 1 355 669 visningar förra året, en ökning med hela 43 procent.

Enklare och roligare med ny sajt

Även antalet unika besökare ökar, det vill säga hur många enskilda läsare som varit inne på sajten. Totalt rör det sig om ett lyft på 46,75 procent, från 494 295 till 725 360 besökare.

– Den nya sajten har verkligen satt sig och den bidrar till bättre och roligare läsning. Nu är det mycket lättare att göra långa artiklar överskådliga och lättlästa, säger Jesper Björnstedt, webbredaktör på Handelsnytt.

– En annan viktig anledning är att vi blivit mycket bättre på detaljarbetet med allt från bilder till rubriker och hur vi engagerar på sociala medier, fortsätter han.

46,75 % Så mycket ökade besöken på Handelsnytts sajt 2019

Ob och rast engagerar – men även tunga reportage

Vad gäller ämnen är det vardagsnära frågor om jobbet som engagerar mest. Artiklar om ob, tjänstledighet och rast hör till förra årets mest klickade. Artikeln Hur fungerar ob-ersättningen? var absolut mest läst under 2019.

På nyhetsfronten var det reportaget Tobias drack ihjäl sig inför sina chefer som nådde flest läsare. Andra populära nyheter var Coops köp av Netto samt granskningen av kränkande chefer på Willys.

Det visar att vår journalistik behövs. Det är få som rapporterar om handeln ur de anställdas eget perspektiv, men det gör vi och det är viktigt.

Anna Hjorth, tf chefredaktör på Handelsnytt

–  Att fler och fler hittar till handelsnytt.se är så klart oerhört glädjande. Det visar att vår journalistik behövs. Det är få som rapporterar om handeln ur de anställdas eget perspektiv, men det gör vi och det är viktigt. Nu fortsätter vi jobbet med att också göra om papperstidningen, så att den blir ännu vassare än i dag, säger Anna Hjorth, tf chefredaktör på Handelsnytt.

Vad vill du läsa mer om? Tipsa redaktionen här.

Passa också på att signa upp dig på vårt nyhetsbrev här!