Det är ju sjukt! utbrast Gunilla Ferm Turunen när hon skrapade trisslotten som hon köpt på sin lunchrast. Lotten visade tre tv-symboler. Gunilla skulle få åka till Stockholm och skrapa fram en storvinst på minst 100 000 kronor.

– Jag gav en blomma till kollegan som sålt lotten. Resten av dan var det lite svårt att koncentrera sig på jobbet, berättar hon.

Den 8 januari var hon på plats i TV4-studion för att skrapa en vinstlott i direktsändning. Programledarna skrek rakt ut när det stod klart att vinsten blev 2,5 miljoner kronor.

– Yes! flämtade Gunilla.

Det blev en fin middag i Gamla stan med maken Lars innan tåget gick hem till Lessebo igen. Dagen därpå fanns vinstsumman på kontot. Så småningom ska en del av pengarna satsas på nya fönster till huset och en resa till Mallorca med barn och barnbarn.

– Skönt att inte behöva tänka efter så mycket när man vill köpa något, tycker den nyblivna miljonären som just nu är sjukskriven med skadad fot och därför inte mött så många kunder på jobbet efter vinsten.

– Fast det är flera som kommit fram och gratulerat när jag själv har handlat.