– Vi fick beskedet igår. Det var oväntat, det trodde jag inte. Det var ju bara ett år sedan de slog upp portarna. Stämningen är dämpad just nu, säger Therese Rudolfsson, som jobbar på lagret i Brunflo utanför Östersund. 

Sommaren 2021 är det meningen att lagerverksamheten ska flyttas till Örebro. Anledningarna är bland annat att Dollarstore behöver större lagerytor och bättre logistik. Centrallagret i Skanderåsen i Bergs kommun lägger ner samtidigt. 

Har erbjudits att följa med

Alla anställda har erbjudits att följa med till Örebro. Therese Rudolfsson tycker att det är bra att de fick besked långt i förväg men tror inte att så många kommer att flytta med. Brunflo ligger bara en kvart med bil från Östersund. 

– Det här slår nog hårdare mot Bergs kommun. Det är ett mindre samhälle och kanske svårare att få ett nytt jobb i närheten.