H&M har drabbats hårt av coronapandemin. Butiker över hela världen har stängt.

– Dialog med medarbetare om tillfälligt förkortad arbetstid som berör tiotusentals medarbetare globalt har inletts på flera marknader, säger kommunikationsdirektör Kristina Stenvinkel till Dagens Industri.

I Sverige har Handels förhandlat om permitteringar för 25 H&M butiker. Men många av företagets butiker har egna klubbar som förhandlar utan förbudets iblandning. Därför har Stina Josefsson, chef för Handels förhandlingsenhet inte koll på exakt hur många fler som permitterats. 

Stina Josefsson, chef för Handels förhandlingsenhet.

Totalt har förbundet fått in 2 600 förhandlingar om permitteringar de senaste veckorna. 

– En stor del är klädbutiker så det är inte så konstigt att H&M påverkas när alla andra gör det också, säger hon.