”Jag är helt ärligt svin rädd och har ångest varje dag för att gå till jobbet. Känns inte heller som att kunder förstår att vi me kan bli smittade för de kommer under plasten eller på sidorna för att de inte vill prata bakom den. Men ja, man får väl helt enkelt bara hoppas på det bästa och blir man sjuk får man hålla tummarna att det inte blir allvarligt.”
Sofia

”Mest orolig för arbetskamrater som tillhör nån riskgrupp. Helt otroligt att de avråds från att gå och handla på fritiden men tvingas att gå till sitt arbete i butik!!
Bengt

”Är väldigt irriterad på kunder som inte följer Folkhälsomyndighetens råd! I dag på jobbet kan jag lova att säkert 70% av alla kunder jag haft varit över 70 år, förskräckligt att folk inte har mer vett i skallen. Blir både ledsen och arg för vilka konsekvenser det leder till …”
Elin

Kunderna hänger över ens axel mest hela tiden och visar noll hänsyn

Birgitta

”Jobbar som frisör o har hanterat många kunder som har varit sjuka, förkylning, lunginflammation o sviter av maginfluensa, har förekommit.
Men i dessa tider är kundkretsen ovanligt frisk. Så jag är inte rädd. Vi håller oss till alla direktiv som tänkas kan. Vi har mer än 2 meter mellan kundstolarna o behandlar max 3 kunder per gång.”
Gitte

”Är rätt orolig då kunderna hänger över ens axel mest hela tiden och visar noll hänsyn. När man plockar upp varor så ska dom alltid vara där och pilla. Brukar backa bort när dom trängs men sen kommer alltid nån som kommer på att visst ja, ska ju blippa också … man blir lite trött liksom att alltid upplevas som ’osynlig’ för kunderna … vi finns liksom inte för dom men alla varor ska ändå finnas på plats 24-7 …”
Birgitta

Det kändes riktigt bra faktiskt, där i mitt akvarium.

Anna

”Jag jobbade i helgen och av våra kunder så var nästan alla väldigt positiva till våra plexiglasrutor, markeringar på golven och att vi toktvättade och putsade kontaktytor ideligen. De flesta stod lydigt och näsan andäktigt och väntade på sin tur vid betalningen. Det kändes riktigt bra faktiskt, där i mitt akvarium.”
Anna