1.

Egna trängselvärdar ska minska smittrisken på Ica Supermarket Väddö utanför Norrtälje. Värdarna påminner kunderna om att hålla avstånd, och har befogenhet att stänga entrén om det kommer många kunder samtidigt.

– Det räcker faktiskt oftast att gå runt i butiken med västen på. När kunderna ser oss stannar de upp och tänker till: ”Ah just det”, och så backar de lite. Det är en lysande grej, säger Kicki Svärdh, som har uppdraget för dagen.

2.

Allt fler söker sig till facket. Handels har nu över 160 000 medlemmar – den högsta siffran på 13 år. Det är en utmaning att ta emot de nya på bästa sätt.

– Många söker sig till oss som en försäkring när man får problem. Nu gäller det att sälja in den fackliga idén – visa att vi är relevanta och gör skillnad på sikt med bra villkor varje dag, säger Karin Lindehoff, enhetschef på Handels förbundskontor.

3.

Christina på Eurocash kämpar för att hålla huvudet över vattenytan när norska gränsen plötsligt stänger. Ingela på Ica Maxi tampas med hamstrande kunder. Anders på Åhléns passar på att fimpa när hostan blir svår. Sussi på Kappahl oroar sig för en bekant i respirator och undrar varför butiken alls ska hålla öppet.

I vårt stora reportage får du följa fyra butiksanställda som var och en kämpar med de utmaningar som coronapandemin innebär.