Det är för ”Tobias drack ihjäl sig framför sina chefer” som Lisa Berthelson nu nominerats. Reportaget är en berörande berättelse missbruk, ansvar, sorg och kollegialitet.

Läsarkrönikören Kalle Jungell är den andra medarbetaren på Handelsnytt som har möjlighet att vinna pris. Detta för hans energifyllda och underhållande videokrönikor.

Nominerat till Bästa berättande text är även ”Bakom Masken” av Tim Andersson på Chefstidningen,, samt ”På spaning efter den tidning som flytt” av Johannes Nesser i Journalisten.

I kategorin bästa digitala satsning är Handelsnytts systertidning Fastighetsfolket nominerad för sin nyhetssändning i tv-format varje vecka. Det är även tidningen Publikt för sin satsning på ”listjobb” – kartläggningar där läsarna kan hitta sin egen arbetsplats och jämföra den med andra.

Priserna delas ut under en prisceremoni i Stockholm den 1 oktober.

Det är inte första gången Handelsnytt är nominerade till priset. Tidigare chefredaktören Linnéa Klints krönika ”Att få bajsa under schysta förhållanden” nominerades förra året och Lisa Berthelssons granskning om arbetsförhållandena på Stuvbutiken var nominerad 2017.

Hörde vi folkets jubel!

Nyheter