Liselott Melander: När jag fick frågan om jag ville jobba på Pistill blev jag först nyfiken, sedan entusiastisk. Att få sprida inspiration och kunskap om lust och sexuell hälsa till ung som gammal är fantastiskt. Sexuell hälsa är en viktig del av vårt välmående i helhet. Vid beröring frigörs må bra-hormonet oxytocin i kroppen. Och lust är en känsla som behöver vårdas och tas om hand.

Lust är en känsla som behöver vårdas och tas om hand.

Liselott Melander

För många är det ett stort steg bara att ta sig hit till butiken och det kan var överväldigande med alla produkter. Man får prova sig fram lite, alla är vi olika. Det beror också lite på vad man är i för period i livet och vad man letar efter just nu. Men det finns någon­ting för alla. Och det behöver aldrig vara för sent. Jag och mina kollegor har fått både tackbrev och tårtor!

Berättat för: Lisa Berthelson

För kvinnor:

Jag säger bara lufttrycksvibrator! Du sätter den mot klitoris och munstycket omsluter hela organet. Det stimulerar djupare och når även fler nervtrådar som finns runt klitoris.

Vill du gå vidare? G-punkten! Ett område som sitter fyra till sju centimeter in på framsidan av vaginan. Den kan var svår att hitta på egen hand. En intimprodukt kan stimulera området med vibration och ett tryck. Varför inte köpa en produkt att ha med överallt? Vibratorer kan vara diskreta och se ut som halsband eller läppstift.

Bild: Maja Brand

För män:

Testa en timglasformad penismassager! Stimuleringen görs av små kulor, både på sidorna av penis och på ollonet. Eller kanske en penisring? Den hjälper till att behålla blodflödet så att erektionen håller längre och kan ge en mer intensiv orgasm. Ska sitta på roten av penisen.

Redo för nästa steg? Männens ”g-punkt” – prostatan – ett område några centimeter in på framsidan av ändtarmen. Här finns det olika pluggar att föra in.

Par

Spel där ni antingen ska göra olika saker eller svara på frågor.

Alla

En stimulerande olja som ökar blodtillförseln och ger en värmande och pirrande känsla.

Glöm inte!

  • Vårdande glidmedel!
  • Använd gärna en sexleksak i skonsamt material, som silikon.