1. Butiksanställda brottade ner rånare

När ett ungdomsgäng försökte stjäla märkeskläder på Länna sport tog instinkten över hos personalen. Inom några sekunder hade de brottat ned hälften av brottslingarna. Men snart kom fler maskerade rånare och försökte sparka in glasdörren.

2. Sportjätte och modeikon tecknar kollektivavtal

Två arbetsgivare med lite extra prestige har tecknat kollektivavtal med Handels. Efter år av fackliga påtryckningar har Nordens största sportkedja på nätet – Sportamore – äntligen skrivit under kollektivavtal för sina cirka 60 anställda på lagret i Eskilstuna. Nytt kollektivavtal gäller också för de butiksanställda på ikoniska modeföretaget Chanel.

3. Jubel och tvekan inför nya lagen

Butiksanställda jublar över lagen som från 1 mars ger möjlighet att porta kunder som stjäl eller trakasserar personal. Men några uttrycker farhågor för att lagen ska skapa nya problem.