Jag jobbar i en större Icabutik. Dagligen kommer det in kunder med elsparkcykel, både ungdomar och vuxna. Oftast leder de sparkcykeln men det händer att folk kör med dem inne i butiken, särskilt på kvällarna. 

Senast i går kom fyra-fem skolungdomar in med sina elsparkcyklar. De ställde ifrån sig dem vid lösgodishyllan medan de plockade åt sig. Sparkcyklarna står i vägen och riskerar att välta på äldre kunder som ser dåligt och har svårt att röra sig. För att inte tala om risken att någon blir påkörd. Det är ju farligt! Ännu har ingen olycka hänt, men både kunder och anställda är upprörda. 

Vi har tagit upp frågan med ledningen, men de vill inte förbjuda elsparkcyklar i butiken. Trampcyklar och skateboard är förbjudna, men dessa motorfordon är tydligen välkomna. Jag tycker det är helt sjukt!

Hur hanterar ni som jobbar i andra butiker detta?