”Det absolut bästa fredags- eller Mellomyset är chips och dipp och något festligt att dricka! För mig är det a och o med de tre ingredienserna som bas, sedan kan man toppa med lösgodis. Då blir det en lyckad kväll. Särskilt om man lägger till något oväntat, som den japanska läsken Ramune där man ploppar i kolsyran själv. Kidsen älskar det.

Hellre för mycket än för lite

Ha hellre för mycket än för lite att välja på. Om man nu bjuder hem folk för att till exempel kolla på Mellon, så ska det vara så tillgängligt som möjligt. Man vill ju inte distrahera från själva tävlingen, utan duka fram så alla kan nå och hitta sina egna varianter och favoriter. 

Jag älskar när kunderna i butiken frågar vilka mina favoriter är. När det gäller chips så är det faktiskt salt och vinäger. Fast de funkar inte till någon dipp alls, det tar bort för mycket av vinägersmaken. 

Kombinera olika smaker

Annars är det bäst med chips med någon smak, som sourcream onion eller barbecue. Jag gillar när det blir lite spännande smaker, som man kan kombinera på oväntade sätt med dipp.  

Jag älskar att dippa och blir alltid utskälld av mina vänner för att jag tar för mycket dipp på chipsen! Räfflade chips är bäst, de blir som en grävskopa som man kan skyffla upp dippen med, de är ju också lite tjockare än de släta chipsen. 

Som komplement till chipsen tycker jag att man ska ha någon sorts godis. Jag älskar sjöfrukter i choklad. De bryter av perfekt mot chipsen.”

Japanska drycken Ramune – en hit på Tiktok och kidsen älskar den.

Davids chips-tips

 Olika smak på chips och dipp är ett måste! Det vanligaste misstaget är att folk väljer sourcream onion som både chips och dipp. Då planar smaken ut helt.

 Dippälskare? Välj grövre och räfflade chips – de klarar mer dipp åt gången. 

 Testa en ny kombo – som guacamolechips med salsa. 

 Köp gärna någon extra festlig dryck om du ska ha en snackskväll. Skippa vanlig läsk och ta hellre japanska Ramune – en hit på Tiktok och kidsen älskar den. Klassisk Festis är förstås också gott.

Berättat för