Jag höll på att tappa hakan när jag läste att LO:s ordförande attackerade Coop angående priser. 

Jag har arbetat på en Coop-förening sen 1976 och varit butikschef sen 2001 och har även varit fackombud i Handels. Det har varit upp- och nedgångar för Coop och nu när vi rest oss sen några år tillbaka som kommer LO:s ordförande och sticker en kniv i ryggen och säger saker som hon inte vet någonting om, gällande priser på Coop.

Nu kom SCB med en rapport där dom kommit fram till att priserna för butiker har stigit mer än vad butikerna tar ut mot kunderna. Vi har tappat i marginal och som Coop-förening har vi ingen som blir miljonär utan pengarna går till investeringar med mera för att få bättre butiker för våra föreningsmedlemmar.

Vi har också haft procentuellt sett fler medlemmar i Handels än vad andra butikskedjor inom livsmedelshandeln har, enligt min erfarenhet som fackombud. Och då kommer LO ordförande och trampar oss på tårna. Skandal tycker jag.

Susanna Gideonsson hänvisar till uppgifter från Matpriskollen, men deras rapport är en ögonblicksbild som inte är rättvisande på längre sikt.

Coop höjde priserna sist under 2022 med 8­­–10 veckors fördröjning mot dom andra kedjorna då var det ingen som sa något. I år höjdes priserna därför att leverantörerna aviserade prishöjningar och vi var nu cirka 4–5 veckor före dom andra kedjorna.

Det jag vill säga med det här är att som LO-ordförande bör man ta reda på fakta innan man uttalar sig och attackerar sina medlemmar i Handels.