Var jobbar du när du inte lagar mat i tv?

Jag hjälper min sambo på båtvarvet där han jobbar, det finns en butik där jag hjälper till. Och så jobbar jag i en väskaffär inne i stan, Västerås, där jag har varit i ungefär två år. 

Har du haft någon nytta av dina vanliga jobb i tävlingen?

Framförallt har jag haft nytta av min tidigare erfarenhet som servitris, som att kunna prestera under stress och vara lösningsorienterad när det är mycket att göra. 

Vad säger dina arbetskamrater om att du varit med i Mästerkocken?

De tycker att det är jätteroligt. De stöttar och hejar och det känns jättekul!

Hur har livet förändrats med Sveriges Mästerkock?

Jag har börjat planera framåt. Först blir det en massa gästspel och jag har fått förfrågningar om att vara privat kock på olika evenemang under sommaren.

Jag har också fått några jobberbjudanden, men än så länge har jag inte tackat ja till något. Det känns bra att ha sommaren öppen och kunna göra olika saker utan att vara låst vid något. 

Vad var mest lärorikt i tävlingen?

Jag tycker att vi lärde oss så oerhört mycket av varandra, vi som tävlade. Och all feedback som vi fick från juryn var väldigt värdefull. Sedan lär man sig också av alla stressade situationer man måste hantera. 

Kommer du att jobba med mat i framtiden – och på vilket sätt?

Definitivt kommer jag att göra det! Det är tanken. Min genre är framförallt fine dining, det är det jag strävar efter att lära mig mer om. Jag är ju helt självlärd, så jag försöker snappa upp nya saker överallt.  

Har du något fredagstips att dela med dig av?

Ja, absolut! Jag älskar ju bubbel, så det tycker jag att man ska satsa på nu när det börjar bli soligt. Det måste verkligen inte vara champagne, det funkar jättebra med cava, cremant eller prosecco också.

Rosebubbel är ju väldigt trevligt nu till våren. Sen hade jag kört någon god snitt, kanske med löjrom. Eller något med havskräfta, kanske grillad, som en liten rätt. 

Och vad har du själv ätit i dag?

En fralla, haha. Det har varit fullt upp hela tiden, så jag har inte hunnit något mer. Men nu är syrran här så vi ska äta råbiff. Och torsk.