3 oktober trädde de första sympatiåtgärderna i kraft. Axfood i Tyringe slutade att köra ut godis till Videomix Syds butiker och centrallager.
– Det är en tråkig omständighet att godisleveranserna stoppas, men det är ett problem Videomix Syd får förhålla sig till. Det kommer att finnas godis i butikerna, sa Bengt-Göran Silverflod, personalkonsult åt Videomix Syd, till Handelsnytt då.
Som ett svar på att Videomix Syd fixade godis på annat håll begärde Handels sympatiåtgärder från Transport. De i sin tur varslade Ekdahls åkeri som kör ut merparten av godis till butikerna. I natt trädde sympatiåtgärderna i kraft och varor slutade att levereras. Men Videomix Syd fortsätter säga att det kommer att finnas godis i butikerna.
Nästa vecka, måndag 22 oktober, träder sympatiåtgärderna från bryggeriet Carlsberg i kraft. Dricka slutar då att levereras till butikerna.