Mannen som var anställd på byggvaruhuset fick enligt polisen armeringsjärn över sig i samband med lastning. Han avled omedelbart. Olyckan utreds av polisen och Arbetsmiljöverket.
Urve Heamägi, ombudsman på Handels avdelning 20, vet inte exakt vad som orsakade olyckan, men hon säger att arbetsmiljön på byggvaruhus ofta är riskabel. Vid de regionala skyddsombudens inspektioner blir det ofta anmärkningar på ställagen, det vill säga lagerhyllorna.
– Det händer att ställagen inte är ordentligt fastsatta, att de har fel mått så att lastpallarna skjuter ut för mycket. De kan också vara för gamla eller för tungt lastade. Ställage ska besiktigas och märkas med högsta tillåtna vikt, säger Urve Heamägi.
Dödsolyckor är dock mycket ovanliga inom alla delar av handeln.
Efter svåra arbetsplatsolyckor gör facket som regel en egen utredning av händelsen. Om den som avlidit eller skadats är facklig medlem kan facket hjälpa till att få ut ersättning från gällande försäkringar.