– Vår affärsjurist på Svensk Handel har kontaktat Handels för att diskutera kollektivavtal, säger Thomas Jeremejeff en av företagets två VDar.
Det var efter artiklarna i Handelsnytt om att Inzpiration Affärspartners AB, som så många andra demoföretag saknar kollektivavtal, som Willys kallade Inzpiration till ett möte i förra veckan.
– Vi hade ett bra samtal och vi poängterade att vi rekommenderar kollektivavtal, säger Patrick Grabenbauer som är chef på marknad och försäljning på Willys.
Efter träffen beslöt Inzpiration att via Svensk Handel ta kontakt med Handels för att föra en dialog om kollektivavtal med Handels. Men företagets VD Thomas Jeremejeff betonar att de redan idag har bra arbetsvillkor för sina anställda.
– Vi har avtal med Fora Försäkringar, så vi avsätter pengar till pensioner för våra medarbetare. Det är ett samhällsansvar att göra det. Vi har ingen medarbetare som inte är försäkrad. Vi betalar också marknadsmässiga löner, säger han.

Inzpiration Affärspartners AB är sedan februari 2006 det enda demoföretag som axfoodägda Willys anlitar.
Demoföretaget CMS Event arbetar bland annat på Axfoodägda Hemköp och i förra berättade Handelsnytt att de kontaktat Handels för att teckna kollektivavtal.

Läs tidigare artiklar om demoföretag