De nya förhandlingarna ska behandla arbetstider och ersättningar beroende på arbetstidens förläggning och kan komma att innebära ett helt nytt företagsavtal för Icas lager över hela landet. Avtalet ska reglera arbetstider och ersättningsnivåer, till exempel för röda dagar.
Ett nytt företagsavtal för Icas lager har diskuterats centralt tidigare men avbröts på grund av oenighet tidigare i år.
På Icas centrallager i Hacksta, Västerås, har missnöjet med ersättningar för schemalagda lördagar och skiftgång under storhelger varit stort. Försök att nå en lokal överenskommelse om ersättningsnivåerna har pågått under våren och förhandlingar påbörjades strax efter påsk men avslutades i oenighet. De anställda på lagret krävde i mitten på april att parterna skulle påbörja förhandlingen igen annars hotades med vild strejk.
Efter en dags överläggning var det lokala facket och Icas lokala förhandlingsgrupp eniga om att frågan måste lösas på central nivå.
Daniel Björklund, klubbordförande vid lagret i Hacksta är nöjd med att frågan förs upp till centrala förhandlingar.
– Vi får se vad som kommer ut ur det här. Men för stunden är det här det bästa som kan hända, säger han till Handelsnytt.