Förhandlingarna som har pågått under veckan, den 2 och 4 juni, var en fortsättning på de samtal mellan parterna som påbörjades den 30 april.

Ett nytt avtal för skift, lördagsarbete och storhelger aktualiserades efter att lagerarbetarna på centrallagret i Hacksta, Västerås, under påsken i år visade stort missnöje med det nuvarande avtalet. Lokala förhandlingar inleddes under våren men strandade och frågan fördes upp på central nivå.

– Ett företagsavtal som alla inblandade parter skulle acceptera gynnar både Ica och de anställda, säger Mikael Segel som hoppas mycket på ett företagsavtal men inte vill kommentera de pågående förhandlingarna.

Ett nytt företagsavtal kommer att omfatta Icas samtliga lager i Sverige.
Förhandlingarna de 16 juni och ska hållas på Icas centrallager i Hacksta Västerås.