Ahlsell påverkas kraftigt av den plötsliga konjunkturnedgången inom byggbranschen och tillverkningsindustrin där de flesta av företagets kunder finns.
– Det var ganska väntat att det skulle slå tillbaka på oss, säger Magnus Andersson.
Hur många som kommer att sägas upp i just Hallsberg är inte känt, och Magnus Andersson vill i dag inte uttala sig om fackets syn på varslets omfattning.
– Det får vi arbeta med i förhandlingarna. Vi väntar just nu på att företaget ska inleda dem på allvar. Hittills har vi bara fått en första information, säger han på torsdagseftermiddagen.

Arbetsgivaren har ännu inte presenterat något omställningspaket eller erbjudande till dem som slutar frivilligt. Magnus Andersson hoppas att det ska komma ett attraktivt förslag, och att förhandlingarna kan klaras av så fort som möjligt.
– Vi vill veta snarast hur många som måste sluta så att folk inte oroas i onödan.
Handels fackklubb på Ahlsell i Hallsberg har 500 medlemmar, men många av dem har gått ur a-kassan och riskerar att drabbas hårt om de blir arbetslösa.
– Det var många som tyckte att a-kassan blivit urvattnad av den borgerliga regeringens försämringar, säger Magnus Andersson.

Han pekar på att de som valt att stanna kvar i både facket och a-kassan får del av Handels inkomstförsäkring som ger arbetslösa 80 procent av lönen de första 100 dagarna. Med tanke på att de anställda på Ahlsell har en snittlön som ligger långt över a-kassetakets 18 700 kronor i månaden, är det värt mycket för dem.
Magnus Andersson hoppas också att regeringen ska göra något för att dämpa raset inom byggbranschen.
– De borde införa bidrag för ombyggnader och satsa på infrastrukturen i stället för att sänka skatten.