Bergendahls i Hässleholm förlorade en av sina största kunder när Vi-kedjan nyligen aviserade att de byter tillbaka till Axfood som leverantör. Bytet innebär att 72 anställda idag varslas om uppsägning och måste lämna sina jobb innan sommaren.
-Det är inte så mycket att säga om varslet. Vi-kedjan motsvarar ungefär en tredjedel av vår volym och det enda sättet att räkna på är ett 100-procentigt tapp, säger fackklubbens ordförande Andreas Wahlgren som i fredags fick inledande information från företagsledningen.
Fackklubben på Bergendahls har idag 170 medlemmar. Totalt arbetar omkring 200 personer på lagret.
-Tajmingen för det här är ju helt horribel med mycket varsel i kommunen och runt omkring. Men vi hoppas och tror på nya kunder och att en del Vi-handlare väljer att stanna hos oss, så kanske inte så många måste sluta.
Vi-kedjan, som består av fria handlare som samverkar, har närmare 90 butiker. Leveranserna till Vi-butikerna från Bergendahls upphör den sista oktober.