Nedmonteringen av kooperationens bygghandel fortsätter under hösten då Coop Bygg stängs i Burlöv, Karlskrona samt Arninge i Täby och Boländerna i Uppsala.

Personalen på de nedlagda enheterna ska enligt företaget så långt som möjligt erbjudas andra jobb. När Coop Bygg i Boländerna i Uppsala stänger den 31 december ska ingen sägas upp, berättar Anette Röör, Handels klubbordförande på Coop Forum där Coop Bygg ingår. Byggens fem anställda får jobb på Forum, tack vare att det finns lediga tjänster som i dag är besatta med vikarier.
– Det är bra att ingen behöver gå. Det är synd att Bygg stänger, men den är tung att dra eftersom den går med förlust, säger Anette Röör som betonar att delar av sortimentet från byggavdelningen kommer att finnas kvar på Forum.

Efter de fyra nedläggningarna finns 36 Coop Bygg kvar. Facket inom kooperationen fick i våras information om att Coop på sikt tänker ta bort varumärket Coop Bygg. Magnus Nelin, informationschef i KF och Coop, vill inte kommentera det offentligt, men medger att ytterligare förändringar kan vara att vänta.
– Konkurrensen är hård inom byggvaruhandeln. Alla ser över sin verksamhet och sina kostnader, säger Magnus Nelin.

Läs tidigare artikel: Nedläggningar väntar när Coop Bygg försvinner