Handels har sedan en tid arbetat med att ta fram ett Handelskort, som ska ge medlemmarna rabatter på olika arrangemang och produkter. I slutet av september skickas medlemskortet ut till alla medlemmar tillsammans med nästa nummer av Handelsnytt. Från början finns det rabatter på bland annat resor, hotell, frisörer, förmånlig el, ekonomisk rådgivning och nöjen. Listan ska utökas efterhand. Utöver rikstäckande erbjudanden har varje Handelsavdelning en kortambassadör, som bland annat ska utveckla lokala medlemsförmåner. En komplett lista över erbjudandena kommer att finnas på Handels hemsida när korten kommer ut till medlemmarna.

Utöver medlemsförmånerna kan de medlemmar som fyllt 20 år och har en årsinkomst på minst 80 000 kronor också ansöka om Handelskortet ska fungera som ett betal- och kreditkort. Då görs en kreditprövning innan ansökan beviljas. EnterCard Sverige AB är kreditgivare.
– Kortet har ingen årsavgift. Man har dessutom upp till 55 dagars räntefri kredit, säger projektledaren för Handelskortet Roger Hemming.

När månadsfakturan kommer kan medlemmen välja mellan att betala hela summan direkt eller att dela upp betalningen på några månader, mot ränta.
Kollektivavtal har varit ett krav när de olika förmånerna förhandlats fram.
– Jag har behövt säga nej till fina erbjudanden för att företaget inte ville teckna avtal. Det enda undantaget från kravet är familjeföretag och enskilda företagare, till exempel frisörer, säger Roger Hemming.