El-och VVS-grossisten Onninen flyttar lagerverksamheten i Karlskoga till det redan existerande anläggningen i Örebro. Ledningen hoppas på besparingar och högre effektivitet.
– Vi sitter i förhandlingar nu men enligt företaget ska alla få chans att följa med. Det är klart att vi helst vill ha kvar jobben här i Karlskoga men som det är nu så är det ju viktigt att behålla jobbet, säger fackklubbens sekreterare Ingela Tropp Mossberg.
Lagret i Karlskoga har enligt Onninen stora investeringsbehov inom några år. Företaget bedömer därför att det är mer effektivt att koncentrera verksamheten till den nyare anläggningen i Örebro, knappt fem mil bort.
– Folk funderar ju nu, det är ju så nytt men jag tror att många följer med. Man kan ju bilpendla, säger Ingela Tropp Mossberg.
Vid anläggningen i Karlskoga arbetar idag ett 30-tal personer på lagret. Flytten beräknas ske sommaren 2010.