Än är inte alla uppsägningsförhandlingar klara, men uppskattningen är att man till slut kommer att behöva säga upp totalt 10-15 anställda. Det är betydligt färre än de runt 100 tjänster som försvunnit i och med att Kommunal flyttat stora delar av sin administration från avdelningarna runt om i landet till tre center – i Malmö, Stockholm och Sundsvall.

I stället för att bli uppsagda har de flesta valt något av de alternativ som erbjöds i ett omställningspaket för de som riskerade jobbet.
– På vår avdelning i Skaraborg blev det inga uppsägningar. Man har i stället gått i tjänstepension, eller sagt upp sig själv och söker nu nytt jobb eller funderar på att studera. Man ska ju vara kritisk, men omställningspaketet har varit bra tycker jag faktiskt, säger Marie Kleifert, Handels representant i omorganisationen.

Totalt har 56 personer sagt upp sig själva, och för det får de en årslön. 15 personer går i tjänstepension, och får ett avgångsvederlag på sex månadslöner. 15 anställda flyttar med till de nya centren från sina gamla arbetsplatser. Två personer har blivit projektanställda på Kommunals förbundskontor.
– Med facit i hand, när det nästan är klart, har det gått väldigt bra. Om man nu kan säga det om sådant här, säger Kommunals personalchef Elisabeth Brolin.