Vilken fråga brinner du mest för i vårens avtalsförhandlingar?
– Avtalet är en sak som drar samman medlemmarna så mycket för att få ett så bra som möjligt. För medlemmarna är det ju extremt viktigt att få ett bra avtal. Ob-tillägget är en grundfråga som vi har. Och även lönen är viktig. Det är ju den man livnär sig på. Men när jag läser gamla avtal tycker jag att allting är lika viktigt. Där kan man se vad man vill förändra.
Hur känns det att sitta med i Handels avtalsdelegation?
– Det känns hedrande att jag fått ett sådant stort förtroende från våra medlemmar. Jag fick ju reda på det här av dig och blev jätteglad. Jag tycker att det här är jätteintressant. Dels att få vara med och påverka och dels att få se hur arbetet bakom går till, för det måste ju ta sin tid.
Var det ett väntat besked att du skulle få vara med?
– Nej, för på vår avtalskonferens var det så himla många nomineringar. Och jag har varit nominerad tidigare utan att komma med.
Vilka erfarenheter har du av förhandlingar?
– Jag är ordförande för Handels klubb på Åhléns varuhus i Lidköping, sitter i den centrala referensgruppen för Åhléns och i Handels avdelningsstyrelse, på avdelning 14. Det är sådana där småförhandlingar bara som jag har erfarenhet av, men lite kött på benen har jag väl, förhoppningsvis.
Hur förbereder du dig?
– Det har jag inte hunnit tänka på än. Vi ska få mer information från Handels när vi närmar oss, men det är utbildningar och läsa på som gäller. Men jag vet egentligen inte vad jag ska svara på frågan, eftersom jag aldrig har varit med på detta innan och inte vet hur det brukar gå till. Det blir nog tufft men kul.
Vad är du mest nervös för?
– Det här är ett så pass stort uppdrag, så självklart är man lite nervös. Men det är otroligt spännande att få vara med om det här. Det känns toppen.