Jessica Carlsson, 29, Salong Astor, Uddevalla.
– Hur man kan förebygga arbetsskador. Både på jobbet och privat med träning. Att man tidigt lär sig varför det är viktigt med bra hållning, hur man belastar kroppen och så vidare.

Josefin Orest, 24, Hägers frisersalong, Mjölby.
– Högre löner, men det vill väl alla. Det skulle vara skönt att sluta tidigt någon av dagarna för det blir långa dagar. Men tiderna är det nog svårt att göra något åt för kunder vill ofta komma efter klockan fyra. Vi får inte heller långledigt runt storhelger som jul.

Emma Mårtensson, 25, Klippstället Stenkilssons Frisersalong, Lunarp.
– Det ska synas i lönekuvertet om man har en hel gedigen utbildning och tagit gesällen. Det är så många som jobbar halvutbildade i dag. Sedan tycker jag att man borde satsa på fler lärlingsplatser.

Lena Persson, 25, Hårtufsen, Bjursås.
– Bättre frisörutbildningar. Det har blivit en försämring de senaste åren. Eleverna får vara lärlingar på salongerna längre i stället. Men då krävs det mer handledning och det är det inte alla salonger som klarar.

Åsa Berg, 61, Lexe Herr- & Damfrisering och Perukateljé, Gävle.
– Jag tycker det är viktigt med miljövänliga preparat. För hälsans skull. Du står över kunden med blekningar, färgningar och permanenter. Jag använder andningsskydd, men man måste komma fram med vänligare preparat just för oss anställda, men även för kunden och kundens hår.
– Folksam LO Fondförsäkring
– SPP Liv Fondförsäkring