Andreas Ramström, 26 år, lagerarbetare/truckförare, Academic Work, Nacka.
– Absolut en vanlig anställning. Är man det minsta krånglig som inhyrd är det väldigt lätt att åka ut, både från företaget man är inhyrd hos och från anställningen på bemanningsföretaget.
– Den stora fördelen med bemanningsföretag är att man får prova på olika ställen. Men alla företag har alltid sin variant på hur de gör jobbet. Därför måste man som inhyrd hela tiden finna sig i att bli upplärd.

Birgitta Skogsby, 47 år, processoperatör, Proffice, Örebro.
– Jag trivs egentligen med att jobba på bemanningsföretag. Det positiva är många nya kontakter. Men fick jag välja skulle jag hellre få en anställning på företaget jag jobbar. Det känns tryggare, även om det faktiskt kanske inte är det, som tiderna är just nu.

Hanna Johansson, 32 år, lagerarbetare, Manpower, Borås.
– Jag skulle helt klart föredra att vara anställd direkt av företaget jag är inhyrd på. På bemanningsföretaget finns ingen vidare kommunikation, jag vet egentligen ingenting om det företag jag är anställd av. Det enda jag hör från dem är ett sms när jag ska in och jobba. Vi har försökt få till personalmöten, men det har inte blivit något av det.

Andreas Kirsch, 37 år, tekniker, Academic Work, Göteborg
– Jag skulle absolut föredra en vanlig anställning. Jag vet aldrig hur länge jag är kvar på ett företag, så det är osäkerhetsfaktorn helt enkelt.
– Den enda fördelen som jag kan se är att bemanningsföretaget känner till mig som person. Då blir det lättare för dem att kunna skaffa någon annan anställning åt mig till vissa kunder, än om jag skulle ha sökt jobbet själv.