Vad tycker du om nollavtal?
Margareta Forss, 59, klubbordförande, Ica Maxi Hälla, Västerås

– Det är helt åt fanders, men det var väl väntat. Men det där ställer vi oss inte bakom. Särskilt inte när man ser alla stora bonusar som betalas ut. Då finns det pengar.
Alexander Wennberg, 28, butiksanställd, Ica Maxi Högskolan, Halmstad
– Det låter inte alls bra. Det är upprörande. Det är klart att man är besviken. Men det är bättre att ha kvar sitt arbete med bibehållen lön än att bli helt arbetslös.

Marianne Franck, 51, fackombud Handels, butiksanställd, Hennes & Mauritz, Hudiksvall.
– Nej. Nej. Nej.Ska jag bokstavera det tydligt?

Jan Markus, 58, ledamot i klubbstyrelsen, Clas Ohlson, Insjön
– Det kan de glömma, rent spontant. Det har inte blivit billigare att leva om man säger så. Det kanske är olika på olika företag om de har råd med löneökningar, men där jag jobbar har man definitivt råd.

Reband Raza, 27, ledamot i klubbstyrelsen, IKEA, Kungens kurva
– Det låter inte klokt, men Svensk handel kan inte vinna det här. Någon form av höjning måste det ändå vara. Handels kan inte gå med på det här.
Fredrik Strömberg, 37, ledamot i klubbstyrelsen, Servera, Halmstad
– Det är så fel det kan bli på så många nivåer. Om jag får mer pengar i plånboken som LO-anställd, så betyder det att det blir pengar som kan investeras i semester eller till julklappar. Om man sparar de här pengarna som vinst i företaget så tror inte jag att de kommer att gå till återinvesteringar, utan man kommer att följa den trend som har varit: nämligen att löneutrymmet ökar inte lika mycket som uttaget av aktievinster.