De anställda har känt till nedläggningsplanerna i flera år.
– Det är ingen som är speciellt överraskad. Företaget har lämnat ut all information som vi behövt och följt lagen till punkt och pricka, säger Anna Kisielinski, fackligt ombud för Handels på Eko Malmö.
Totalt har 24 personer varslats om uppsägning den 31 augusti. Samma datum löper också hyresavtalet för EKO Malmö ut. Eko Malmö ägs av Bergendahlsgruppen och säljer allt från barnkläder och lampor till mattor och trädgårdstillbehör. De varslade erbjuds omställningsstöd. Lediga tjänster på City Gross, som också ägs av Bergendahlsgruppen, annonseras ut på internnätet innan de läggs ut på Arbetsförmedlingen.
– Så har det också varit tidigare, men vi vill förtydliga det för personalen, säger Madeleine Strömdahl, butikschef på Eko Malmö.
De anställda kommer dock inte att automatiskt få jobb inom Citygross när lediga tjänster dyker upp.
– Företagen har helt olika organisationsnummer så City Gross har inga förpliktelser mot oss, säger Anna Kisielinski.
Hon har själv lämnat in en ansökan om en ledig tjänst på City Gross, men ännu inte fått något svar.
Personalen känner stort vemod över att behöva lämna butiken. Många har jobbat där i över 20 år.
– Det är en väldigt välskött och fin butik. Trots att alla nu vet att den ska läggas ner jobbar vi på precis som vanligt. Flaggan ska vara i topp in i det sista, Anna Kisielinski.
Även Madeleine Strömdahl, butikschef på Eko Malmö, känner stor sorg över att butiken försvinner.
– Men Bergendahls har tagit ett beslut om att man bara vill ha ett koncept och det är City Gross. Det här är vemodigt också för våra kunder. Ekohallen har funnits i 24 år. Den är ett litet riktmärke i Malmö kommun, säger hon.