Scholl, som säljer skor och fotvårdsprodukter, avvecklar sina elva butiker I Sverige.
– Vi är det enda landet där Scholl har haft egen butiksförsäljning. Nu ska produkterna istället finnas på bland annat apotek, säger Torill Bårdsen, Handelsombud som arbetat på butiken i Trollhättan i elva år.
Butikerna kommer att avvecklas successivt. 72 personer, både fotvårdare och butiksbiträden, förlorar sina jobb.
– De minsta butikerna, som vår, avvecklas sista mars. De större i storstäderna stängs sista juni.
För egen del ser Torill Bårdsen ganska ljust på framtiden.
– Jag är fotvårdare så jag ska starta eget. Vi har fått ett enormt stöd från företaget, det är inget man kan klaga på. Alla har fått omställningshjälp och jag har ju en egen upparbetad kundkrets. Det är flera fotterapeuter som ska starta eget. Men det kan nog vara svårare för de som arbetat i butiken.