I stället för att leta partner på nätet eller ragga på krogen kan man i kväll bege sig till Ica Kvantum Kupolen i Borlänge på singelkväll. De kunder som tar de speciellt inköpta gröna kundkorgarna signalerar att de är öppna för en pratstund medan en röd korg betyder att man vill vara i fred. I den gröna korgen kommer det ligga raggningstips för att göra det lättare att få igång ett samtal.

Antonio Paiva kommer att jobba i kväll. Att jaga en partner på arbetstid är inte tillåtet, men han är ändå gift.
– Jag tror att många arbetskamrater som är singlar ska vara här och handla efter jobbet. Det är en riktigt bra idé med singelkvällen, matbutiken är någonstans vi är i vardagen. Grejer som dessa behövs. Många kollar på internet, men där är det svårt att göra det personligt.
Delar av personalen kommer att dela ut snittar, dryck och bidra med matidéer. Antonio Paiva tror inte att någon kommer uppleva det som obekvämt.
– Nej, alla som jobbar i branschen är ganska öppna.

För Ica-handlaren Patrick Sjölund är singelkvällen ett sätt att sticka ut i konkurrensen.
Men har man inte gått från rollen som Ica-handlare när man ordnar singelkväll?
– Man kan alltid ifrågasätta om det är en livsmedelsbutiks roll, det kan jag hålla med om. Men det är ett sätt för mig att synas, att sticka ut bland Maxi, Forum och Willys. Vårt mål med aktiviteten är att man ska upptäcka vår butik, säger Patrick Sjölund.