Mona växte i mina ögon som politiker något så grymt från den första gången jag träffade henne personligen ute på Malmö folkhögskola i februari fram till valnatten. I alla nederlag stod hon som en klippa och kämpade emot allt skitsnack media försökte trycka ner henne med.
Det var inte Monas fel att det gick snett.
Det var vi som inte stod upp för henne och stöttade henne, vår partiordförande.

2. Valplattformen släpptes 31/8 minst 2 veckor för sent. Den skulle ha varit ute den 16/8 och i full rullning veckan innan man kunde förtidsrösta alltså den 23/8.

3. Det Röd/Gröna samarbetet var nog inte så lyckat, jag tror för min del att det varit bättre om vi gick till val var och en för sig.
4. En av dom stora missarna var att vi inte frågade Alliansen vilka ”Bidrag” dom snackade om när dom talade om citat ”bidragslinjen kontra Arbetslinjen” Dom enda bidrag jag kan komma på är Rut, Rot och Vårdnadsbidrag. För A-kassan, sjukförsäkringen och pensionen är inget bidrag utan Försäkringar och uppskjuten lön.

5. Vi skulle aldrig gått ut med införande av Fastighetsskatten och skattehöjning för folk över 40 000:-/mån. gemene man hörde bara att vi skulle öka skatten men inte för vem.

6. Media styrs till 80% av borgligt ägande så där kan vi inte vinna mycket.

7. Nästa stora fråga om inte den viktigaste, Vi måste ta hand om våra invandrare på ett mer värdigt sett se till att utnyttja deras utbildningar som vi har helt gratis, se till att dom får någon form av ersättning för att gå och läsa på SFI istället för att ta svart jobb för ingen arbetsgivare vill anställa dom pga. språksvårighet, och få ut dom i arbetslivet fortast möjligt efter sfi:n

De här punkterna tror jag var en stor bidragande faktor till att vi gjorde det sämsta valresultaten i modern historia

Men låt oss börja vår valrörelse för nästa val redan nu. Sprid Arbetarrörelsens budskap i alla leden så det sitter där nästa gång, inte vem som styr utan vad vi står för.
Solidaritet och Jämlikhet Tala om för dina jobbarkompisar, vänner och grannar att vi är inte ett bidrags/skattehöjarparti utan vi månar om allas lika värde och en solidarisk trygghet för alla
De Borliga skall inte få en chans att knäcka oss en gång till.
Så Upp till Kamp det är nu det gäller inte om fyra år.

Per Thomsen,
Klubbordförande Coop Forum Jägersro
och facklig samordnare för Jägersrocentret