– Vi är för ledsna för att prata om det, säger Marita Magnusson, Tuija Palmqvist, Marguithe Andersson och Snezana Maksimoviz enstämmigt.
De har jobbat tillsammans länge. Tre av dem var med och öppnade butiken för elva år sedan. Men i onsdags fick de alltså beskedet att butiken ska stänga och i går torsdag var Handels ombudsman Madeleine Nilsson på arbetsplatsen och pratade med de anställda.
– Det är klart att de är ledsna. Det är jättetufft. De ska jobba julen men sedan vet de inte. Vi ska förhandla med Lindex nu i november, men butiken kommer att lägga ner i början av nästa år, säger hon.

Lindex har två butiker i Köping och dessa butiker har gemensam turordning, vilket betyder att de som varit anställda kortast tid i de båda butikerna kommer att sägas upp.  Enligt Lindex regionchef i Mellansverige, Kent Karlsson, är det i dagsläget inte aktuellt med omplacering i någon annan Lindex-butik i landet.
– Men ingenting är hundra procent säkert förrän vi har förhandlat med facket, säger Kent Karlsson.
Han vill däremot inte kommentera varför Lindex inte lyckats komma överens med fastighetsägaren. Hyreskontrakt löper ut i mars, så någon gång mellan januari och mars kommer butiken att stänga.