– Det är så klart trist. Men Ica har varit öppna med oss från början och skött det här så gott det går tycker jag, säger Peter Fundberg som är klubbordförande på lagret i Västerås.

Enligt honom har klubben krävt att så många som möjligt av de 90 som slutar sina provanställningar sista dagarna i maj ska erbjudas sommarvikariat. Övriga kommer att rekommenderas till Proffice av Ica.
– Det kan ju verka lite märkligt eftersom vi i klubben ju vill ha så lite med bemanningsföretag att göra som möjligt. Men om det kan bli till fördel för killarna och tjejerna så är det bättre än ingenting, säger Peter Fundberg.

Anledningen till att Ica provanställde 90 var bland annat att man trodde de skulle behövas då lagret tog över volymer från det nyligen nedlagda lagret i Årsta.  Men det ökade behovet av arbetskraft har uteblivit.
Icas lager i både Årsta och Umeå har avvecklats under våren. I samband med avvecklingarna där erbjöds de anställda där jobb i Västerås. 22 lagerarbetare från Årsta och fem från Umeå antog erbjudandet och har nu börjat i där. Men de berörs inte av nedskärningarna.

Fotnot: Ica har nu, förutom i Västerås, lager kvar i Arlöv, Helsingborg, Kalhäll, Kungälv och Borlänge