I maj fick en anställd på Icas lager i Borlänge foten fastklämd mellan en truck och en stolpe. Han bröt foten så illa att det slutade med ett par veckor på sjukhus och är fortfarande sjukskriven.

 Under sommaren har ytterligare två olyckor med truck skett på lagret. En förare backade på en annan anställd som fick truckens gaffel på fotknölen. Ytterligare en lagerarbetare klämde foten som hon satte ned under trucken då bromsen slutat fungera.  

Arbetsmiljöverket har inspekterat lagret och ser över säkerhetsrutinerna och utrustningen på lagret. Klubbordföranden Daniel Wigh tycker att det mesta fungerar bra, att de anställda skulle behöva uppdateras och påminnas om riskerna med truckarna. Alla inblandade i sommarens olyckor har jobbat på lagret en längre tid.
– Man får en utbildning när man börjar, men sedan är det ju lätt att man glömmer eller börjar slarva. Det skulle behövas en uppfräschning ibland.

Annars tror Daniel Wigh att den viktigaste gemensamma faktorn bakom de tre olyckorna är stress.  
– Vi har haft lite större volymer än vad vi räknat med, säger han.
Men Per-Ove Silverstam, logistikchef för Ica Borlänge, tycker inte att det går att se något samband mellan de tre olyckorna.
– Visst är det en relativt stressig arbetsplats men nej. Det är ju tre helt skilda orsaker till de här olyckorna så jag kan inte se ett samband. Men vi får se vad Arbetsmiljöverket säger.