LO:s styrelse föreslår att de 14 LO-förbunden gemensamt ställer krav på arbetsgivarna att begränsa möjligheten till visstidsanställning. Olika former av visstidsanställningar kan i dag staplas på varandra i upp till fem år. LO-styrelsen vill ha avtal som begränsar det till max två år.

Någon form av jämställdhetspott blir det även i den kommande avtalsrörelsen. Avtalsområden med stor andel lågavlönade kvinnor, som detaljhandeln, ska få kräva större del av lönekakan.
– Det viktiga är inte hur jämställdhetspotten utformas utan vad den ger, säger Handels ordförande Lars-Anders Häggström som är nöjd med den samordning som LO-förbundens ordförande enats om.

Viktiga hjärtefrågor för Handels saknas dock i samordningen. Exempelvis rätt till heltid och ytterligare reglering av bemanningsföretag.
– Det finns alltid fler saker på önskelistan, men vi ska ju ställa avtalskrav själva också. Om LO-samordningen ska vara stark får inte kraven vara alltför många, kommenterar Lars-Anders Häggström.

LO-styrelsen vill också kräva förbättringar i avtalsförsäkringarna, bland annat den som rör arbetsskador.
Det definitiva beslutet om LO-samordningen fattas av LO:s representantskap den 29 augusti. Varje LO-förbunds styrelse tar sedan ställning till samordningen.
Storleken på lönekraven inklusive jämställdhetssatsningen fastställer LO-styrelsen senare.

Samordningen av LO-förbundens avtalskrav innebär att förbunden är beredda att stötta varandra i förhandlingarna med respektive arbetsgivare för att få igenom de krav som ingår i samordningen.
Avtalsförhandlingar för industrin börjar under hösten. Handels börjar förhandla med Svensk Handel i januari. Nya avtal för detalj- och partihandeln börjar gälla 1 april 2012.