50 av Kappahls butiksanställda varslades om uppsägning under försommaren. Nu när de fackliga förhandlingarna är inne i sitt slutskede står det klart att 44 personer verkligen kommer att få sluta. De flesta har redan sagts upp och uppsägningstiden börjat ticka. 30 butiker är berörda, spridda över landet.

Förutom de som mister jobbet berörs runt 40 tillsvidareanställda och 100 extraanställda av andra förändringar. Vanligast bland de fast anställda är att de får börja jobba i en annan butik. Några har fått gå ner i arbetstid, men det är mindre vanligt.

Från arbetsgivarens sida är man nöjd med utgången.
– Jag befarade att fler skulle bli berörda. 50 uppsagda i vår stora organisation är trots allt inte så många. Och i vår verklighet behövs alltid extrapersonal. Jag hoppas att några ska komma tillbaka till oss, säger Kajsa Räftegård, Kappahls HR-direktör.

Runt 1 700 anställda jobbar i Kappahls drygt 160 svenska butiker.

På Kappahls lager i Mölndal kommer inga anställda att sägas upp. Däremot ska lagret ta in färre egna extraanställda, och i större utsträckning använda bemanningsföretag.

Bakgrunden till besparingarna är att det går dåligt för Kappahl att sälja sina kläder. Senast i dag gick företaget ut med att man tänker föreslå en nyemission om runt 600 miljoner kronor.