Även i norra delen av Sverige, sysslar cheferna med samma sak som händer med Eva.
Jag har varit anställd i Coop i drygt 30 år och givetvis har olika krämpor börjat göra sig påmind efter alla dessa år. Ingen nyponros längre.

Efter en svår sjukdom så började mina problem med arbetsgivaren. Trots intyg av läkare att jag inte ska sitta i kassan, så måste jag sitta i kassan.  Ibland upp till 10 timmar med betalt 9 timmar. Lunch serveras 12.00 – 13.00, sedan återstår 15 minuters rast trots att det återstår 6 timmar av arbetstiden.

För att undgå problem så har företaget tillsammans med facket klassat vissa kassor som icke kassa – till exempel kundtjänst / spel samt shopexpress som tillika är en utgångskassa.
Fast man även där trycker in knappar på en (kassa)apparat,tar betalt både med kort och pengar och det kommer även ut ett (kassa)kvitto, men det är i alla fall ingen kassa. Så jag undrar vad heter en sån apparat, och vad och hur klassar man den?

Rotation som är vanligt på en arbetsplats, är på min arbetsplats att flytta från kassa till en kassa som inte klassas som kassa.
Detta är påpekat till facket, men dom menar att det är som det ska vara. Konstigt tycker jag. Ett mycket bra och effektivt sätt att göra sig av med äldre medarbetare, som kanske haft en svår sjukdom bakom sig likt mig. Utnötningsmetoden?

Jag undrar om Coop söker personal som ej behöver mat, dryck samt toalettbesök och alltid är ”20 år”.

Besviken Coopare