Elektronikdöden fortsätter, trots att den redan skördat många offer.
– Det är en överetablering i Norrköping. Media Markt har slagit ut väldigt mycket, säger Ingrid Anund Jägbro, ombudsman på Handelsavdelningen.
17 anställda står på fackets las-lista över de två Expert-butikerna som låser dörrarna i februari. Förhandlingar hålls nästa vecka.

I somras köpte Expert 30 av de 67 konkursade butikerna inom Onoff. I vissa städer blev det dubbeletableringar och i Skövde slog man ihop två. Också i Växjö har den ena Expertbutiken stängt. I Norrköping köpte man ingen butik, ändå blev det aktuellt att lägga ner.

Expert Sveriges vd Magne Solberg sa till Handelsnytt precis efter Onoff-köpet att huvudregeln är att behålla de befintliga butikerna. I dag säger han att de ser över alla sina butiker och stänger de som inte är tillräckligt lönsamma eller har ett dåligt läge.
– Vi har inte satt upp ett konkret antal butiker, men jobbar löpande med utvärdering. Norrköping kan vara aktuellt för oss senare, men då måste vi ha ett bättre läge, säger Magne Solberg.

Expert flyr Norrköping även på andra sätt. I somras lämnade lagret staden, och ett nytt centrallager har öppnat i småländska Vaggeryd.