De anställda fick besked i oktober om att Arrow Nordic, som säljer elektronikkomponenter till bland annat Ericsson, ska flytta sitt svenska lager till Nederländerna. Kvar i Sverige blir bara huvudkontoret i Kista.

Chefer inräknat finns det 61 anställda på lagret. Cirka fyrtio personer från tre olika bemanningsföretag har också jobbat där. Men de har, enligt handels ombudsman Eva Tärnström, redan slutat. Nedläggningen har enligt henne varit på gång länge trots att Arrow Nordic är ett av de mest vinstdrivande företagen i branschen.
– De anser att personalkostnaderna är för höga i Sverige, säger hon.

Förhandlingarna blev klara i november och uppsägningarna kommer att verkställas från januari fram till den sista juni då lagret stänger helt.
– Företaget har uppträtt korrekt i förhandlingarna.  Det finns några äldre som vi försökte få till pensionsavgångar för med det gick de inte med på.

Enligt Eva Tärnström erbjuder företaget också hjälp till dem som är intresserade av att flytta med till Nederländerna. Ett par anställda, som har släktingar där ska ha visat intresse för detta.

I januari börjar uppsägningarna och först av alla får de bemanningsanställda sluta. Den sista juni stänger lagret helt.