En natt i april förra året jobbade två anställda på Serveras lager med att köra ut varor till lagrets utlastning i så kallade rullburar. Från en av burarna ska det, enligt arbetsgivaren, ha försvunnit kött. På Servera menar man att det är de båda anställda som stulit det. I augusti förra året blev de avskedade.
– Handels anser att de är oskyldiga och därför är avskedade på oskälig grund, säger Annika Ewerblad, de avskedade männens juridiska ombud på LO-TCO Rättsskydd.

En polisutredning pågår men det är inte klart än om de två männen kommer att åtalas för stölden. Servera har som bevis lagt fram en övervakningsfilm där de båda männen syns köra ut vagnar på lagret den natt då stölden ska ha ägt rum. Flera andra anställda ska också synas på samma film.
– Som jag förstår det är det inget på filmen som bevisar att de här killarna ens kör just de vagnar varifrån köttet ska ha stulits, säger Annika Ewerblad.

Den ene mannen har arbetat på lagret i sju år. Den andre i drygt tre år.